Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recensioner på ostar

 
 

Manchego - Tam smak

av Peter Bodenhem den 3/29/2014 2:55:31 PM

Smakade mindre än vad jag hoppats på. Inte alls gräddig i smaken, doftade mycket lite.

60/100
 
 

Gamle oles farfar - Gamal ost

av gunnar thulefors den 2/22/2014 6:55:16 PM

Väldigt god ost med lång eftersmak

98/100
 
 

Morbier - Morbier 28% - opasteuriserad

av Bjernhed den 2/23/2013 5:43:01 PM

Morbier är en halvhård ost från Jura i Frankrike, som ovanligt nog har ett lager av träaska i mitten. Förr använde herdarna sot från ystkaret för att skilja...

95/100
 
 

Berusad Tusenblads - Berusad Tusenblads - Falubygdens Mejeri

av Bjernhed den 2/23/2013 5:31:31 PM

En modern variant på de "berusade ostarna" som fått mogna i det lokala vinet Marzemino di Refrontolo Passito. Osten är baserad på den smakrika mjölken som...

98/100
 
 

Gräddost - Osten som smälter i munnen

av ChristofferMunkestam den 6/12/2012 8:58:27 AM

När man smakat gräddosten är det lätt att förstå varför den oftast ofta jämfört med andra briljanta svenska uppfinningar som skiftnyckeln, blixtlåset och...

89/100
 
 

Arn Gran Reserva - En riktigt god ost

av Mats den 1/28/2012 9:00:57 AM

Det här är en hårdost som jag verkligen tycker om, den påminner i smak och karaktär väldigt mycket med Holländska vällagrade ostar så som en...

90/100
 
 

Marcaire - En enkel Kittost

av Jan Ericsson den 1/20/2012 8:00:31 PM

Ostar från Wernersson brukar inte rikta sig till gourmeter, men är ofta prisvärda. Detta gäller även denna ost. Smaken var typiskt för kittost med en viss...

65/100
 
 

Stilton - Klassisk blåmögel

av Mats den 12/16/2011 12:49:08 PM

Stilton är verkligen en klassisk blåmögelost, och som är väldigt populär nu runt jul. Det är nog den mest kända Engelska osten. Osten har en bra sälta, med...

80/100
 
 

Shropshire - Lite besk

av Mats den 12/6/2011 8:18:18 AM

När jag har läst olika ostböcker så har jag fastnat för Shropshire då osten ser så god ut med den speciella färgen. Så när jag senast valde ostar så blev det...

70/100
 
 

Vesterhavsost - Danmark kan

av Mats den 11/1/2011 6:19:59 PM

Jag har tidigare inte ätit så många ostar ifrån Danmark, den jag minns är Havarti. Och den är inte någon riktig favorit. När jag var i affären såg jag osten...

80/100
 
 

Roquefort - En klassisk ost

av Johan Bengtsson den 10/14/2011 8:45:55 AM

Det här är verkligen en klassisk blåmögelost, tänker jag på blåmögelost så är det Roquefort jag ser framför mig. Jag åt en Roquefort affiné, vet inte exakt...

80/100
 
 

Appenzeller Extra - Inte någon favorit

av Mats den 10/2/2011 9:43:26 AM

Appenzeller görs på opastöriserad komjölk och produceras i Schweiz. Vid lagringen så baddas ostarna med en blandning av vin och en speciell kryddblandning....

70/100
 
 

Reypenaer VSOP - Det här är en riktig favorit

av Mats den 8/18/2011 6:27:39 PM

Jag tycker verkligen om den här typen av hårdostar, med en god knäckig smak med många krispiga kristaller. Smakerna är många, en söt knäckig smak med klara...

95/100
 
 

Robiola Tre Latti - Smörig och god

av Mats den 6/22/2011 12:33:09 PM

Robiola Tre Latti är en mild och smörig ost, med en viss syrlighet. Den här är en ost som verkligen passar att ta med sig på en pick-nick och absolut på en...

80/100
 
 

Blu di Valcasotto - En stark rackare

av Anders1 den 6/8/2011 10:08:19 AM

Jag fick tips om den här Blu di Valcasotto när jag skulle handla min fredagsost av min osthandlare. Osten är en blåmögelost som är gjord på opastöriserad...

73/100
 
 

Havarti - Doftrik

av Anders1 den 6/8/2011 10:01:47 AM

Det här är en klassisk ost så jag var tvungen att prova den. Men jag kan säga att det är inte någon favorit. Jag har inte något problem med att ostar luktar,...

60/100
 
 

Monte Enebro - En favorit bland getostarna

av Mats den 5/16/2011 7:44:04 PM

Det här en underbar ost! Den har en härlig frisk syrlighet och en god sälta, och ger en riktigt god smak. Jag har inte tyckt om getostar så mycket tidigare,...

90/100
 
 

Roquefort Papillon - Syrlig och mjuk blåmögelost

av Jonas Svensson den 5/8/2011 12:32:53 PM

Roquefort Papillon är en blåmögelost från Frankrike som är gjord på fårmjölk. Fetthalten i fårmjölken är något högre än vanligt eftersom den kommer från får...

70/100
 
 

Valencay - Getig get

av Mats den 5/1/2011 12:52:35 PM

Valencay ser väldigt fin och god ut, en pyramid med avhuggen topp. Osten doftar väldigt mycket get och det doftar som det gjorde i min farfars ladugård när...

75/100
 
 

Påverås Brun - Påverås Brun

av Markus Femling den 4/29/2011 5:19:28 PM

Elisabeth Andersson på Påverås Gårdsmejeri utanför Falköping är förmodligen en av Sveriges bästa ysterskor, och det bevisade hon med Guldmedalj vid SM i...

90/100
 
 

Västerbottensost - Västerbottenost

av Fredrik Moback den 4/28/2011 11:48:00 AM

I mitt tycke den godaste av alla hårdostar. Möjligen kan en väl lagrad Cheddar ge den en match, men då får den vara lagrad i ett par år. Västerbotten är stark...

95/100
 
 

Himmelsraften Extra - sveriges bästa hårdost?

av Mattias Dernelid den 4/20/2011 10:50:25 AM

En fantastisk hårdost från ett av sveriges bästa mejerier, Oviken Ost. Himmelsraften är gjord av opastöriserad komjölk. Osten har en balanserad sälta och en...

91/100
 
 

Getost Killing - Getost Killing - En nybörjar get

av Jan Ericsson den 4/11/2011 8:19:25 PM

För den som inte tror sig gilla getsmaken kan den här osten vara en bra ost att testa. Smaken är mycket mild, lite smörig och saknar den typiska...

45/100
 
 

Selles-sur-Cher - Fräsch getost

av Mats den 4/7/2011 8:05:41 PM

Jag har tidigare testat denna ost, men jag tycket inte då att den var så god som alla säger. Men nu köpte jag en när jag var i Paris och jag kan förstå vad...

80/100
 
 

Saint Agur - Krämig och god!!!

av Mats den 3/23/2011 8:58:01 PM

Om man inte tror sig tycka om blåmögelostar så är Saint Agur en perfekt ost att börja med. Med dess krämiga, milda och balanserade smak så är den väldigt...

85/100
 
 

Selles-sur-Cher - Intressant doft

av Mats den 3/22/2011 5:54:33 PM

Jag har hört mycket om denna ost, att den ska vara väldigt god och smakrik. Nu är ju inte getostar riktigt min favorit, så jag är lite skeptisk till osten....

65/100
 
 

Fourme d'Ambert - Mild och god

av Mats den 3/18/2011 5:38:07 AM

Fourme d'Ambert har en inte så krämig konsistens men med en mild och god smak. Smaken är även smörig och balanserad, men med en lite mer bitig eftersmak med...

75/100
 
 

Sörmlands ädel - En svensk klassiker

av Mats den 3/8/2011 9:11:54 PM

Jag kan förstå att denna ost har vunnit priser. Den kommer att bli en svensk klassiker. Sörmlands ädel är inte lika krämig som en annan av mina favoriter...

80/100
 
 

Fourme d'Ambert - En bra grönmögel

av Anders1 den 3/8/2011 8:44:59 PM

Fourme d'Ambert är en mild grönmögelost som är lätt att ta till sig. Smaken är mild med lagom sälta. Osten är rätt kompakt.

67/100
 
 

Comté - En god hårdost

av Mats den 3/1/2011 5:15:00 AM

Comtë är en mild och smakrik ost med en härlig sälta och nötighet. Och känner man noga så smakar osten mycket hasselnöt. Doften är smörig och lite...

80/100
 
 

Pecorina Toscana - Vaxig i smaken

av Mats den 2/28/2011 4:53:55 AM

Den här Pecorino Toscana ser rätt tuff ut med sin hårda yta och även lite mögel som har uppkommit under sin lagringstid. Smak: Men som ost är det en snäll...

65/100
 
 

Purmer - Nötig och med sälta

av Mats den 1/23/2011 8:28:57 PM

Den här purmern är lagrad i 90 veckor så det är en så kallad classic. Det är en väldigt balanserad ost med en nötaktig smak och med sälta som kommer fram i...

75/100
 
 

Primadonna - Salt och god!

av Avstängd den 1/15/2011 7:42:29 AM

En god hårdost, den lagrade varianten är riktigt smakrik. Saltkristallerna är riktigt smakrika.

76/100
 
 

Valdeon - Biter bra i munnen

av Mats den 1/5/2011 5:39:24 AM

En god grönmögel som smakar mycket. Inte så krämig utan lite torrare.

80/100
 
 


Recensioner A-Ö
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Å   Ä   Ö