Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recension: Västerbottensost

Västerbottenost


Land:  Sverige
Mjölk:  Ko Pastöriserad
Lagrad:  14 mån.
Recensent:  Fredrik Moback

Recension:
I mitt tycke den godaste av alla hårdostar. Möjligen kan en väl lagrad Cheddar ge den en match, men då får den vara lagrad i ett par år. Västerbotten är stark och aromatisk, men inte för stark. Perfekt att avnjuta på knäckebröd eller mjukt bröd till smör ost och sill. Den avger en svag lukt och är gulvit till färgen. Västerbotten går även utmärkt att använda i purjosoppa och till gratänger för oss som gillar ostar med lite drag i.

Vin och tillbehör:
Knäckebröd och mjukt bröd passar till. Har man smör ost och sill så fungerar det med en lager och kanske en liten Norrlands Akvavit till.

Etiketter:
god balans., kraftfull, stark

Betyg: 95/100


Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Om du inte har ett konto så kan du registrera dig!