Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recension: Roquefort Papillon

Syrlig och mjuk blåmögelost


Land:  Frankrike
Mjölk:  Får Opastöriserad
Lagrad:  6 mån.
Recensent:  Jonas Svensson

Recension:
Roquefort Papillon är en blåmögelost från Frankrike som är gjord på fårmjölk. Fetthalten i fårmjölken är något högre än vanligt eftersom den kommer från får som har betat på hög höjd. Osten är lagrad i naturliga grottor i minst 150 dagar.

Lukten är kraftig och lite syrlig. Man känner att osten är gjord på fårmjölk.

Roquefort Papillon är en fin och god ost om man gillar blåmögelost. Smaken är lite mer krämig och mjukare jämfört med klassiska Roquefortostar. Osten har även lite mer syra och mindre sälta än vanligt för blåmögelost.

Etiketter:
mjuk, sälta, syrlig

Betyg: 70/100


Kommentarer (1)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Om du inte har ett konto så kan du registrera dig!

Av Mats den Tuesday, May 10, 2011
En klassisk ost.