Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recension: Himmelsraften Extra

sveriges bästa hårdost?


Land:  Sverige
Mjölk:  Ko
Lagrad:  10 mån.
Recensent:  Mattias Dernelid

Recension:
En fantastisk hårdost från ett av sveriges bästa mejerier, Oviken Ost. Himmelsraften är gjord av opastöriserad komjölk. Osten har en balanserad sälta och en tydlig nötighet. Eftersmaken är mycket lång.

Vin och tillbehör:
Pineau de Charante av gröna druvor, t.ex. Chateau de Beaulon samt lite hjortronmarmelad.

Etiketter:
balanserad, djup, nötig, sälta

Betyg: 91/100


Kommentarer (4)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Om du inte har ett konto så kan du registrera dig!

Av Mats den Wednesday, April 20, 2011
Den här osten måste jag testa, vet du var jag kan köpa den i Stockholm?


Av Markus Femling den Friday, April 29, 2011
Mattias, kan vi byta? Du får en bit av Påverås Baricas och jag får en bit Himmelsraft. Vi kan väl ses i ingenmansland.


Av Mats den Friday, July 15, 2011
Har fått tips om att jag kan köpa den här osten på Martin Olssons, toppen! Tackar Mikaelgo


Av Mats den Monday, January 23, 2012
Nu har jag äntligen hitta den här osten! Hittade den i Östermalmshallen.