Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recension: Gräddost

Osten som smälter i munnen


Land:  Sverige
Mjölk:  Ko
Lagrad:  3 mån.
Recensent:  ChristofferMunkestam

Recension:
När man smakat gräddosten är det lätt att förstå varför den oftast ofta jämfört med andra briljanta svenska uppfinningar som skiftnyckeln, blixtlåset och dynamiten. Det är lätt att förstå varför den här osten är favoriten hos såväl pizzabagarna som barnen. Men gräddosten är inte bara populär i Sverige; Under sina 60 år har många utanför nationensgränser upptäckt denna fantastiska ost vilket gjort att den exporterats till helt andra delar av världen, exempelvis till Norge.

Gräddosten är en relativt mjukost. Den har en klar och tydligt kariktaristisk mjuk smak som snabbt fångar nya ostfantasters tycke när den närmast smälter i munnen. Stora fördelar med osten är, utöver den genuina smaken, att den är lätt att få tag i. Även om den ofta kan vara slutsåld så har närmast samtliga matbutiker denna ost i sitt sortiment.

Det är ingen underdrift att påstå att om den Svenska tigern skulle vara en ost, så skulle den vara en gräddost.

Vin och tillbehör:
Den här allroundosten kan ätas som den är, men fungerar även perfekt på exempelvis en bit skogaholmslimpa. Drycker som rekommenderas till osten är ett glas Torres Gran Vina Sol Chardonnay 2008 eller en kopp Oboy.

Etiketter:
krämig, mjuk, nybörjarost, söt, svensk

Betyg: 89/100


Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Om du inte har ett konto så kan du registrera dig!