Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Recension: Appenzeller Extra

Inte någon favorit


Land:  Schweiz
Mjölk:  Ko
Lagrad:  6 mån.
Recensent:  Mats

Recension:
Appenzeller görs på opastöriserad komjölk och produceras i Schweiz. Vid lagringen så baddas ostarna med en blandning av vin och en speciell kryddblandning. Detta ger osten dess väldigt speciella och unika smak och doft.

Osten är en hårdost med en fuktig karaktär så som en kittost.

Många anser att denna ost är en av dem godaste ostarna, men jag har svårt att förlika mig med smaken men fram för allt med dess speciella doft. Doften är enligt mig inte alls angenäm, lite som en Havarti.

Själva smaken är kraftig och fruktig.

Men jag kommer absolut att testa på denna ost igen, när man väl har lärt sig att tycka om doften och smaken så kan det nog kanske bli en favorit.

Etiketter:
doftrik, kraftfull, sälta

Betyg: 70/100


Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Om du inte har ett konto så kan du registrera dig!