Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Artiklar

Ostfestivalen - program

Snart börjar ostfestivalen på Nordiska museet, den 7-8 februari är det full fokus på svenska ostar.

Det kommer...
Publicerad den: 2/4/2014

Ostfestival för den goda svenska osten 7-8 februari 2014

Det råder ostfeber i Sverige. Vi äter mer ost än någonsin, över 18 kilo per person och år, samtidigt som den svenska...
Publicerad den: 12/10/2013

Ostar till midsommar igen

Till midsommarfirandet så passar det riktigt bra med ostar och det passar bra både till lunchen och till firandet...
Publicerad den: 6/20/2013

Svensk ostkultur – I recept och formspråk

En ny svensk bok av Martin Ragnar utgiven av  Publicerad den: 5/28/2013

Äntligen vår, äntligen vårostar

Nu är det äntligen vår, och värmen börjar äntligen att komma till oss. Och nu när våren kommer så är det också...
Publicerad den: 5/5/2013

Sent ut med juklappar? Köp en ostlåda

Har ni hunnit köpa alla julklappar till släkt och vänner? Har ni svårt att hitta på några riktigt bra saker att ge...
Publicerad den: 12/21/2012

Ostbrickan önskar God Jul!

Hoppas att ni har haft ett bra år och vi på Ostbrickan.se önskar er alla en riktigt skön God Jul!
Publicerad den: 12/21/2012

Ostbrickans spellista på Spotify

Lyssna på lite skön musik samtidigt som du äter lite goda ostar och dricker ett gott vin.

Vi har försökt att skapa en...
Publicerad den: 10/16/2012

Falbygdens lanserar en exklusiv lagrad 1878 med ton av champagne

Årets festligaste nyhet har landat i ostdisken. Nu lanserar Falbygdens en exklusiv lagrad 1878 med ton av champagne. En...
Publicerad den: 10/9/2012

En bra ost till kräftskivan

Ostaffären Androuet skriver: Vi har fått in Beaufort, lagrad sen sommaren 2010 och châlet d'alpage...
Publicerad den: 9/18/2012

Ät ost och må bättre

En norsk studie visar att de som regelbundet konsumerar ost inte i samma utsträckning drabbas av det metabola...
Publicerad den: 9/18/2012

Ostogram - ge någon en ost

Linköpingsföretaget Norins Ost AB bildades 1931 av Ingvar Norin och är Sveriges äldsta familjeföretag i ostbraschen....
Publicerad den: 9/10/2012

Nu kommer våren med goda ostar

Nu äntligen så börjar våren att komma till Stockholmstrakten, nu bör man nog inte behöva bli överraskad när man vaknar...
Publicerad den: 4/27/2012

Ostar till en buffé

I senaste numret av tidningen Buffé finns en artikel där man presenterar hur man ska bjuda på Vårens läckraste...
Publicerad den: 2/23/2012

Vinn en ostprovning ifrån Arla

Nu har du chansen att vinna en ost- och vinkväll för sex personer tillsammans med Roland Persson, Årets Kock 1990 och...
Publicerad den: 2/23/2012

Beskrivande ord för svensk hårdost

Mild och stark är ord som vi vanligen benämner smaken på våra ostar med. Men nu lanseras den svenska hårdostens nya...
Publicerad den: 1/15/2012

Den svenska hårdosten ger upphov till ett nytt ostspråk

Branschorganisationen Svensk Mjölk har i samarbete med experter från ostens och sensorikens värld genomfört ett projekt...
Publicerad den: 1/15/2012

Köp goda julklappar ifrån Vasastans ost

Allt ifrån goda julbufféer och vårt utvalda julsortiment samt uppskattade presentaskar. Publicerad den: 12/16/2011

Beställ ostlådor till jul

Varje vecka får vi en ny leverans med gårdstillverkade ostar från Frankrike. I butiken representeras de sex...
Publicerad den: 12/16/2011

Brillat-Savarin

Brillat-Savarin är en av de mest delikata mjuka ostar som finns, osten tillhör sorten triple-creme. Osten är skapad...
Publicerad den: 12/9/2011

Missa inte leveransen av Mont d'Or

Osten är en tvättad rödkittost och tillverkas både i Frankrike och i...
Publicerad den: 10/18/2011

Underbara havrekex till ost

Här kommer ett gammal recept som jag har fått av min pappa och som i sin tur har fått det ifrån sin mormor. Det är...
Publicerad den: 10/18/2011

Landet brunsås i Vasastans ost

Missade ni senaste avsnittet av Landet brunsås som visades på tv den 4:de oktober?
Avsnittet spelades in hos...
Publicerad den: 10/6/2011

Ost och skinkpaj med blåmögelost

Laga en god ost och skinkpaj med blåmögelost.

Ingredienser:
4 portioner
Tillagningstid: 90...
Publicerad den: 10/6/2011

Krönika - Höstlegender

Om jag säger den ”tredje torsdagen i november” så kan jag ge mig tusan på att en massa mänskor...
Publicerad den: 10/6/2011

Ridderheims & Falbygdens Foodshow - en mötesplats för delikatessälskare från hela Europa

Foodshow är en mötesplats för experter och connoisseurer från hela Europa. Bland utställarna kan nämnas bland annat de...
Publicerad den: 8/19/2011

Androuets ostbokstävling

För att medverka i tävlingen gå till deras Facebooksida: Publicerad den: 8/16/2011

Nässelsoppa med färsk getost

Nu när det finns många goda färska getostar ifrån olika gårdsmejerier så är det väldigt gott att göra en nässelsoppa...
Publicerad den: 5/4/2011

Hur du lyckas med en ostbricka

En ostbricka är en perfekt avslutning på en god middag, att få småplocka lite ostar och prata och njuta av osten och...
Publicerad den: 4/16/2011

Ostskola

Under rubriken Ostskola så kommer vi att beskriva och ge infomation om olika ostar och osttyper. Information om vad som...
Publicerad den: 3/10/2011

Välkommen till Ostbrickan

Sveriges nya community för ostälskare slår nu upp sina portar. Du kommer att kunna läsa recensioner på många goda ostar...
Publicerad den: 3/10/2011

Välkommen till Ostbrickan


Publicerad den: 2/20/2011