Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Ostskola

Under rubriken Ostskola så kommer vi att beskriva och ge infomation om olika ostar och osttyper. Information om vad som passar att äta och dricka till olika ostar. Lite förslag på hur man sätter ihop olika ostbrickor med tillbehör. Samt annan information som hör osten till.

  Hårdostar
En hårdost är som namnet anger en ost som är fast i konsistensen. De vanliga ostarna som vi äter till frukost är av typen hårdost. Hårdostarna delas upp i grynpipiga, rundpipiga och täta ostar.

  Vitmögelostar
Vitmögelostarna har en mycket mildare smak än blåmögelostar och har ofta en gräddig smak med toner av nötter och rå svamp. Doften brukar vara frisk med ett inslag av ammoniak.

  Grönmögelostar
Blåmögelost eller grönmögelost, vad heter det egentligen? Blåmögelost och grönmögelost är samma sak, bara olika benämning på samma osttyp.

  Getostar
Getost kallas ofta för sitt franska namn; chèvre, som betyder just get. Liksom i alla ostfamiljer finns det getostar i många olika smaker och konsistenser, från smuliga, syrarika till vällagrade, smakrika och krämiga. Även utseendet varierar, de kan vara vita, rullade i aska eller kryddörter eller i ett vinblad.

  Hur du lyckas med en ostbricka
En ostbricka är en perfekt avslutning på en god middag, att få småplocka lite ostar och prata och njuta av osten och vinet.Publicerad den: 3/10/2011