Bli medlem du också!
- Recensera, sätt betyg och kommentera ostar
- Upptäck och håll koll på nya ostar som du vill köpa och testa
- Lär dig nya saker om ostar

Äntligen vår, äntligen vårostar

Nu är det äntligen vår, och värmen börjar äntligen att komma till oss. Och nu när våren kommer så är det också högtid för vårostar. Nu på våren är produktionen av getostar åter igång och på högvarv.

En klassisk getost är Selles-sur-Cher, osten tillverkas i staden Selles-sur-Cher som ligger  i det franska departementet Loir-et-Cher i den franska regionen Centre.

Efter att osten har tillverkats så får den ligga och mogna mellan 10 och 30 dagar, och det är under denna tid som osten får sin karakteristiska utsida som består av blåmögel samt även lite kol som den är har rullats i.

1975 så fick osten AOC-status.

Till en Selles-sur-Cher dricker man gärna ett lite friskare vin så som en Sauvignon Blanc



Publicerad den: 5/5/2013